Navigatie zonder beginpunt

Gepubliceerd op 28 februari 2019 om 17:06

Navigatie zonder beginpunt

 

Je kan een route niet plannen als je niet weet waar je op dat moment staat. De kans dat je op je bestemming komt is zo goed als nul en er gaat veel energie en tijd verloren in het proces van je weg vinden. Niet alleen voor een route plannen maar ook voor training en voeding geldt hetzelfde principe. Je moet weten waar je staat voordat je een plan kan maken om te komen bij je doel. In een eigen persoonlijke programmering is het bepalen van het niveau een van de eerste dingen die we doen bij Aexel. Wij willen weten wat je wilt en waar je je op dit moment bevindt, zodat wij stap voor stap je kunnen begeleiden naar de bestemming die jij wilt.

 

Hoe gaat dit in de praktijk in z'n werk? Bij Aexel koppelen we een intakegesprek waarin we achterhalen wat jouw doelstellingen zijn samen met een assessment. Tijdens deze assessment kijken we hoe je op verschillende vlakken presteert. Er is hier geen sprake van goed of fout. Wij willen informatie hebben om te zorgen dat we jou kunnen voorzien van het juiste programma. We geloven in het werken vanuit een stabiele en goed ontwikkelde basis. Je bouwt immers ook geen huis als je geen stabiele fundering hebt. We kijken als eerste naar je bewegelijkheid om de complexiteit en intensiteit stap voor stap te vergroten. We kijken hoe je hierop reageert en kunnen zo bepalen op welke gebieden we je gaan ondersteunen in je programma. We combineren dit met een mooi stukje op de Assault Bike om je werkcapaciteit te meten.

 

Maar is het voor iemand met veel (sport)ervaring ook nodig om zo’n procedure te doorlopen? Juist voor mensen met veel ervaring is het belangrijk om het beginniveau te bepalen. Vaak slaan mensen met veel ervaring namelijk stappen over omdat ze denken dat ze wel beschikken over een goede basis. In de praktijk kan dit nog weleens tegenvallen, waardoor compensatie plaatsvindt met een groot risico op blessures. Verzeker jezelf er dan ook van dat je op de hoogte bent van je eigen niveau, werk elke dag hard en train slim!

 

Micha Spanjersberg

Sportcoach/atleet

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.